e-Wedding.pl

WIOSENNY ŚLUB WIELKANOCĄ :: Porady

Rejestracja Zamów magazyn

Porady

WIOSENNY ŚLUB WIELKANOCĄ

Powiew świeżego powietrza, pączki kwiatów i radosna aura cieplejszych dni. Wesele w Niedzielę Wielkanocną to doskonały wybór dla wielbicieli wiosny, żywej zieleni i pastelowych kolorów.

Wiosna to przecież nowy początek i pora roku sprzyjająca zakochanym. Choć nie jest to najpopularniejszy termin na ślub to zwolenników pobierania się w tym radosnym czasie wciąż przybywa.

Tradycja i nowoczesność

Lekkie menu i kalifornijskie wina z Nowego Świata to para idealna na weselny stół w klimacie łączącym w sobie tradycyjną Wielkanoc i nowoczesny smak Kalifornii.Święta to pole do popisu dla miłośników słodkości, dlatego doskonałym kompanem do deserów będą półsłodkie wina białe i niezawodne, delikatne różowe z dodatkiem śliwki i jagód. Świeży i rześki smak z pewnością podkreśli wyjątkowe menu. W kulinariach radzimy poeksperymentować z tradycyjnymi potrawami wielkanocnymi i zaserwować je w nowoczesnej odsłonie. Zamiast klasycznej baby wielkanocnej, namawiamy do stworzenia „piramidy cupcakes’ów” przypominających małe babeczki wielkanocne. Goście będą zachwyceni! Na weselnym stole nie powinno zabraknąć tortu z prawdziwymi, jadalnymi kwiatami oraz musów z owocami.

Uniwersalne wino z Nowego Świata to niewątpliwie honorowy gość wesela w klimacie Wielkanocy nie tylko ze względu na smak. Etykieta odgrywa tego dnia równie ważną rolę. Doskonale wpasują się tutaj nowoczesne wina Oak View z etykietą, na której widnieje dąb. Taki tradycyjny i elegancki design butelki dodatkowo podkreśli wiosenny charakter uroczystości. Warto wykorzystać w aranżacjach świąteczne motywy np. naturalne liście, świeże kwiaty tj. tulipany, żonkile, hiacynty i krokusy. Przepiórcze jajeczka, czy stojaczki na wizytówki z wykorzystaniem ozdobnych piórek również podkreślą wielkanocny nastrój. Planując dekorację stołu i sali, warto wziąć pod uwagę styl oraz kolorystykę, a następnie konsekwentnie się ich trzymać. Przedstawiamy trzy inspiracje na wesele w klimacie Wielkanocy z wykorzystaniem słonecznych win Oak View.

WIOSENNE WINA NA WIELKANOC

Różowe półsłodkie

To półsłodkie kalifornijskie wino gronowe o rubinoworóżowym kolorze charakteryzuje się delikatnym aromatem jagód i śliwek. Świetne do tortów z malinami lub marchewkowego piernika. Doskonale zgra się z pastelowym różem.


Białe półsłodkie

To rześkie i świeże, białe, półsłodkie wino oczarowuje intensywnym smakiem owoców tropikalnych, cytryn, brzoskwiń i ananasów z subtelnym ziołowym akcentem. Idealnie skomponuje się z musami ze świeżych owoców i marcepanową tartą. Do tego wina pięknie zaprezentuje się aranżacja z wykorzystaniem lawendowych barw i fioletów.


Białe półwytrawne

To eleganckie, białe półwytrawne wino o bukiecie pełnym egzotycznych owoców okraszonym nutą wanilii w tle. Idealnie oddaje swój rześki charakter podane w temperaturze 8-10°C w towarzystwie lekkiej rybki z sezonowymi warzywami. Soczysta zieleń etykiety świetnie zagra z naturalnymi dodatkami tj. jak świeże liście, gałązki paprotki czy przepiórcze jajeczka.


 WESELNY PORADNIK WIELKANOCNY:

1/Pamiętaj o temperaturze serwowania win i schłodzenia białych i różowych przed ich podaniem.

2/Postaw na żywą zieleń i wiosenne, sezonowe kwiaty.

3/Pamiętaj, aby nie przesadzić z ozdobnymi dekoracjach. Postaw na zaakcentowanie Świąt Wielkiejnocy. Zasada mniej znaczy więcej zawsze się sprawdza.

4/Zadbaj o lekkie, wiosenne menu i dopasuj do niego odpowiednie wina.

5/Wielkanoc to tradycja, ale w połączeniu z nowoczesnym sznytem podbije serca weselnych gości.